Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Σύντομο βιογραφικό


Γεννήθηκα στην Αθήνα με την υποτιθέμενη μεταπολίτευση το 1974. Μεγάλωσα τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου στην Πλατεία Αμερικής την Κυψέλη και λιγότερο στο Λουτράκι, από όπου είναι ο πατέρας μου. Οι γονείς μου φρόντισαν να μου δώσουν τα φώτα για να μπορέσω να κατανοήσω καλύτερα τον κόσμο και την ύπαρξη μου. Μέσα σε αυτά ξεκίνησα και το Ωδείο Σκαλκώτα στην ηλικία των οκτώ ετών, στο οποίο έμαθα πιάνο και φωνητικά. Κάπου στην εφηβεία όμως τα φόρτωσα στον κόκορα και έκανα τη δική μου επανάσταση, βρίσκοντας μια παλιά ηλεκτρική κιθάρα Έκο, ιταλική.
Ποτέ δεν θέλησα να γίνω κομμάτι του συστήματος των δισκογραφικών, γιατί το θεωρούσα πάντα αναξιοκρατικό και νοθευμένη υποκουλτούρα. Έμαθα πολλά και από τον σύντροφο της μητέρας μου, το Θεολόγο το Στρατηγό, ο οποίος είναι πολύ καλός μουσικός και έχει παίξει με όλα τα "μεγάλα ονόματα", όπως

Σαββόπουλο, Μαχαιρίτσα και άλλους πολλούς, άλλους καλούς και άλλους κακούς. Μέχρι και με το Μάκη το Χριστοδουλόπουλο και όπως θα καταλαβαίνετε τα έχει δει όλα!
Με την ορμή της νιότης λοιπόν ξεκίνησα να μαθαίνω μπλουζ, κοντά στον Βασίλη τον Πιερακέα και τον Τόλη Μπακόπουλο και κάπου εκεί στα δεκάξι μου χρόνια σχηματίστηκε και η πρώτη μας μπάντα, με το Γιάννη Νικολάου, τον Θύμιο Οικονόμου και τον Άγγελο το Μπούκα, στο Λουτράκι.
Αργότερα συναντιέμαι με τον garage και punk ήχο αλλά και με το heavy metal. Φτιάχνουμε λοιπόν τους Crosseyed Mary και γενικά πειραματίζομαι με διάφορα είδη μουσικής, αλλά όχι επαγγελματικά.
Αργότερα, δυσκολίες της ζωής και προσωπικά προβλήματα με οδήγησαν μακρυά από τη μουσική. Σπούδασα σκηνοθεσία στη σχολή του Σταυράκου, αλλά μετά από λίγο κατάλαβα ότι δεν ανήκω σε αυτό τον κόσμο. Στο ελληνικό κατεστημένο.
Όλη αυτή τη δεκαετία έκανα διάφορες μουσικές προσπάθειες αλλά οι πιο πολλές ήταν ερασιτεχνικές. Δύσκολα τα πράγματα με το ροκ στην Ελλάδα, δυστυχώς, δε μπορείς να επιβιώσεις. Εργάστηκα σε ρεμπετάδικα και ταβέρνες αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι ούτε αυτό μου ταίριαζε και ότι με έβρισκε και ιδεολογικά αντίθετο, η αναπαραγωγή του άντρα νταή και όλα τα συνεπακόλουθα.
Επίσης παίζω πολλά χρόνια μουσική στο δρόμο. Μόνο στο δρόμο κατάφερνα να αμειφτώ παίζοντας τη μουσική που μου αρέσει: Κομμάτια από Σιδηρόπουλο, Άσιμο, Τρύπες, Διάφανα Κρίνα, Λευκή Συμφωνία και άλλες ελληνικές ροκ μπάντες και φυσικά δικά μου.
Ηχογραφούσα κομμάτια από παλιά, μόνος μου στο σπίτι με τετρακάναλο fostex και drum machine, αλλά αργότερα η τεχνολογία μου έλυσε τα χέρια.
Ακολουθώντας τα βήματα του Άσιμου λοιπόν και άλλων DIY καλλιτεχνών, αποφάσισα να μάθω να κάνω τις παραγωγές μόνος μου. Φτωχές, χωρίς και τόσο καλό ήχο αλλά τουλάχιστο ελεύθερες και ανεξάρτητες.
Το 2007 λοιπόν στην αυτοεξορία μου στη Λέρο, ξεκίνησα να φτιάχνω ελληνόφωνα και αγγλόφωνα τραγούδια. Δύο πειραματικά πρότζεκτ, το ένα Vladzero και το άλλο Varate Violintzides, καθώς αργότερα και τη live μπάντα "Zero Overdrive".
Έτσι λοιπόν ξεκίνησα ξανά.
Ήρθα επίσης σε επαφή και συνεργάστηκα με το Zero Artistic Movement, με το οποίο κάναμε ανεξάρτητες παραγωγές αλλά και δύο φεστιβάλ, ένα στη Λέρο και ένα στο Nosotros στα Εξάρχεια.
Τώρα πια και από το 2011 ζω μεγαλώνοντας τις δυο μου κόρες, στην Λειψία της ανατολικής Γερμανίας. Εδώ οι συνθήκες σου επιτρέπουν να ζεις από τη μουσική, ο σεβασμός στους καλλιτέχνες είναι μεγάλος στην κοινωνία αλλά και η διαφορετικότητα, οπότε και μπορώ να με αποκαλώ ανεξάρτητο επαγγελματία μουσικό. Θα πω κάτι που με πικραίνει σχετικά: στην Ελλάδα δυστυχώς, σου λένε να πας να βρεις μια κανονική δουλειά, όταν τους λες ότι προσπαθείς να επιβιώσεις με την εργασία σου. Εάν είσαι "διαφορετικός" σε περιθωριοποιούν αυτόματα.
Επίσης έχω περάσει από διάφορες μπάντες τις οποίες δεν θα αναφέρω.
Θα αναφέρω όμως τη μπάντα της ενηλικίωσης του νεαρού "Vladzero" που είναι οι "Romeo was a Jerk". O Koma στα τύμπανα, ο Kevin στο μπάσο και εγώ στην κιθάρα, τη φωνή, τις συνθέσεις και τους στίχους. Είναι στα σκαριά λοιπόν η πρώτη μας δουλειά, ο πρώτος μας δίσκος που έχει ηχογραφηθεί και θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα.
Επίσης το μουσικό πρότζεκτ "Varate Violintzides" πείρε σάρκα και οστά το 2010 στην Κέρκυρα, με συναυλία στην Ελαία και στο 19th Hole Bar, χάρη στην συμμετοχή συντροφόφιλων και συντροφοφιλενάδων μουσικών και μη.
Παραθέτω λοιπόν την πρώτη μου δουλειά ως "Varate Violintzides", για δωρεάν κατέβασμα, καθώς και λινκς με άλλες μου δουλειές που μπορείτε να ακούσετε online και σας υπόσχομαι ότι τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα!
Καλή σας ακρόαση!





 Varate Violintzides Free Download:

http://www.mediafire.com/download/2dak434h1twb1zd/Varate_Violintzides_-_Χορτασαμε_Σκατα.zip


Τη σελίδα μου στο reverbnation απ όπου μπορείτε να ακούσετε και να κατεβάσετε ελληνόφωνα κομμάτια μου:

http://www.reverbnation.com/ΔρΒλαδίμηρος

Tην καινούρια μου μπάντα "Romeo was a Jerk":

https://romeowasajerk.bandcamp.com/

Σας ευχαριστώ πολύ!

Δρ Βλαδίμηρος



...

Δεν υπάρχουν σχόλια: