Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

MediterranEast - Παρουσίαση



Ήταν μια μέρα στο Βερολίνο, στο σταθμό των λεωφορείων, που συνάντησα τον Άκθαμ. Κρατούσε ένα ούτι και περίμενε στη στάση για Λειψία. Τον πλησίασα και γνωριστήκαμε. Ταξιδέψαμε μαζί και μέσα στα πολλά, μου είπε ότι είναι μουσικός από τη Συρία και ότι ήθελε να ζήσει στη Λειψία και να κάνει μουσική και σπουδές. Τις πρώτες ημέρες τον φιλοξένησα στο σπίτι μας, ώσπου να βρει κάπου να βολευτεί και έτσι ξεκινήσαμε να κάνουμε μουσική μαζί.
Από την πρώτη στιγμή καταλάβαμε ότι είχαμε να πούμε πολλά, οπότε και το παλεύουμε.
Μαζί μας είναι και ο Γιώργος με το μπάσο του και αυτός από την Ελλάδα και φίλος - συνεργάτης από τα παλιά, που ήρθε και αυτός στην πόλη για να κάνουμε μουσική και επίσης η Γιούλε, φίλη από τη Γερμανία και μουσικός, παίζει τα κρουστά.

Μας προέκυψε λοιπόν το MediterranEast, για προφανείς μουσικούς και γεωγραφικούς λόγους. Μουσική εμπνευσμένη από τις παραδοσιακές μουσικές της ανατολικής Μεσογείου, της Συρίας, της Ελλάδας, της Αιγύπτου, της Τουρκίας, παιγμένη με τον δικό μας τρόπο.
Γιατί η μουσική δεν έχει σύνορα και η μουσική είναι τέχνη και η τέχνη είναι ζωή, οπότε και η ανθρωπότητα δεν θα έπρεπε να έχει σύνορα, διαμάχες, πολέμους και μισαλλοδοξίες.

Με αυτό τον τρόπο, με τη μουσική μας, γκρεμίζουμε τους τοίχους και κόβουμε τα συρματοπλέγματα, ελπίζοντας σε έναν κόσμο με ειρήνη, δικαιοσύνη και ανθρωπιά.

Abou Aktham Fakher: oud

Dr Vlad: guitar, vocals

George Taby: bass

Jule Strubel: tarabuka

Και αυτή είναι η πρώτη μας demo ηχογράφηση, η οποία έγινε στο δωμάτιό μου.
Είναι το γνωστό κομμάτι Μισιρλού, παιγμένο με τον δικό μας τρόπο.
Καλή σας ακρόαση!



Επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο fb, για ενημέρωση, εμφανίσεις και τα λοιπά:

Δεν υπάρχουν σχόλια: